Rolex be the precious on the treasurer. check out www.iapac.to here.

X
GO

Actueel nieuws

Biobloemen: kleur van op het bioveld tot bij de consument

Biobloemen: kleur van op het bioveld tot bij de consument

Vanuit de maatschappij stijgt de vraag naar duurzaam geteelde bloemen.

Auteur: Stefanie De Groote/donderdag 31 januari 2019/Categorieën: Innovaties, andere_INNO, Projecten, Provincie Oost-Vlaanderen, Plattelandsontwikkeling, BIBL, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Op 1 november 2018 kon het plattelandsproject ‘Biobloemen: kleur van op het bioveld tot bij de consument’ uit de startblokken schieten.Voor dit project slaan het PCS (Proefcentrum voor Sierteelt), het PCG en BioForum de handen in elkaar en bundelen zij gedurende 2,5 jaar hun complementaire expertise om tegemoet te komen aan de nood ter ondersteuning van de biobloemensector, dit met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Vanuit de maatschappij stijgt immers de vraag naar duurzaam geteelde bloemen. De teelt van biobloemen zit dan ook in de lift en geeft kansen aan de opstart van nieuwe biobedrijven of bijkomende tewerkstelling op bestaande biobedrijven. Op CSA bedrijven, pluktuinen en korte keten bedrijven zorgt de teelt van biologische snijbloemen voor diversiteit op en rond het veld, alsook in het aanbod naar de consument.

Met dit project willen we samen met de biobloementelers, afnemers en consumenten werken (1) aan kennisuitwisseling op vlak van teelttechniek, (2) aan een robuuste biobloemensector via verwerven van bedrijfseconomisch inzicht en samenaankopen, (3) ketenontwikkeling via marktonderzoek, afstemmen van vraag en aanbod en (4) sensibilisering en promotie naar een breed publiek.

 

Geef ons jouw mening over biologische bloemen!

Geef jij weleens bloemen cadeau of doe je graag jezelf plezier met een boeketje? Koop je dan weleens seizoensbloemen die hier geteeld zijn? Of koop jij ook zonnebloemen in de winter? Ben je bezorgd om de impact van de bloementeelt op het milieu, en kies je liefst voor bloemen die geteeld zijn zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest?… Wij willen het graag weten! Vertel het ons allemaal anoniem in onze grote biologische bloemenenquête.

 

Meer info?

Stefanie De Groote

 

In samenwerking met

     

 

Met de steun van

Print

Aantal keer bekeken (14046)/Commentaren (0)

Links

x
soap2day