X
GO

Actueel nieuws

Indienen schadedossiers voor de droogte

Indienen schadedossiers voor de droogte

Het is belangrijk om de tegemoetkomingsaanvraag in te dienen voor 28 februari 2019.

Auteur: Tavernier Greet/donderdag 3 januari 2019/Categorieën: Openluchtteelt, Water, Thema, Water, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

De droogte van 2018 is erkend als landbouwramp. Het besluit van de Vlaamse Regering rond de erkenning ervan werd op 7 november gepubliceerd. Het is belangrijk om de tegemoetkomingsaanvraag in te dienen voor 28 februari 2019.

 

 


Hoe indienen? 

Op de website van het Departement Landbouw en Visserij kan je het formulier terugvinden door naar de rubriek ‘Bedrijfsvoering’ te gaan. Daar klik je door naar ‘Landbouwrampen’ en ‘Droogte 2018’. De aanvraag voor de tegemoetkoming kan enkel schriftelijk (per post) bij de provinciale buitendienst van het Departement Landbouw en Visserij. Verstuur de brief aangetekend of tegen ontvangstbewijs afgegeven bij uw provinciale buitendienst.

Voorzie ook de nodige bijlagen bij de aanvraag:

  • Verzekeringsattest
  • Deskundig verslag bij vaststelling van schade. Verslagen opgesteld na 30 september 2018 kunnen niet meer gebruikt worden voor een tegemoetkomingsaanvraag.

Wanneer de schade is vastgesteld door de gemeentelijke schattingscommissie, zal dit proces(sen)-verbaal rechtsreeks opgevraagd worden door de administratie. Gemeentes hadden de tijd tot en met 1 december om PV van schadevaststellingen over te maken.

Meer informatie en een uitgebreide handleiding met richtlijnen i.v.m. de indiening kan je terugvinden op de website van het Departement Landbouw en Visserij. Print

Aantal keer bekeken (990)/Commentaren (0)

Tags: water

Links

x