GO

Nieuws

Verwerking en toepassing van eendenkroos

Verwerking en toepassing van eendenkroos

In het kader van het project Interreg V Vlaanderen-Nederland 'De Blauwe Keten'

Auteur: Vandewoestijne Elise/dinsdag 4 december 2018/Categorieën: Innovaties, andere_INNO, Projecten, Europa, Interreg V, Vlaanderen-Nederland, BLAU, Actueel, Brochure, Niet-leden

Bij de kweek van algen, maar ook bij veeteelt en de productie van voedingsmiddelen, ontstaan meestal waterige reststromen. Deze waterige reststromen bevatten vaak nog waardevolle (voedings) stoffen. Deze voedingsstoffen kunnen worden verwijderd in een waterzuiveringsinstallatie, maar het is ook mogelijk om de voedingsstoffen op een nuttige manier in te zetten. Een van deze manieren is het kweken van eendenkroos op waterige reststromen.

De gekweekte eendenkroos kan op verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld als veevoer, eiwit- of zetmeelbron. Door het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool, Universiteit van Gent, Inagro en ABC Kroos is gekeken naar de kweek van eendenkroos op waterige reststromen, de samenstelling van eendenkroos en de verwerking en toepassing van (inhoudsstoffen uit) eendenkroos. Deze brochure focust op de samenstelling, verwerking en toepassing van eendenkroos.

 

Brochure Verwerking en toepassing van eendenkroos

 

In samenwerking met

Projectpartners

   

      

     

 

Project Partners light (PPL)

        

 

Cofinanciering

      

 

Financiële steun

  

Print

Aantal keer bekeken (21973)/Commentaren (0)

Tags: innovatie

Documenten

Links