X
GO

Actueel nieuws

Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel

Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel

In het kader van het project Interreg V Vlaanderen-Nederland 'De Blauwe Keten'

Auteur: Vandewoestijne Elise/dinsdag 4 december 2018/Categorieën: Innovaties, Algen_INNO, Projecten, Europa, Interreg V, Vlaanderen-Nederland, BLAU, Voorlichting, projectinfo, Brochure, Niet-leden

De voortdurende drang naar betere kwaliteit en lagere productiekosten heeft in de vorige eeuw het gebruik van natuurlijke kleurstoffen bijna volledig vervangen door synthetische alternatieven. Hoewel synthetische kleurstoffen stabiel, krachtig en gemakkelijk in gebruik zijn, ondervinden we momenteel een opmars in de vraag naar ecologische producten. Daarbij groeit bij zowel consument en producent het bewustzijn over de vervuilende aspecten van chemicaliën en hun persistente aanwezigheid in het milieu.

Hoewel er een groot aantal natuurlijke kleurstoffen bestaat, is er voor bepaalde kleuren weinig keuze. Zo zijn er erg weinig blauwe kleurstoffen. Binnen het project “De Blauwe Keten” gaan we op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van fycocyanine, een blauwe kleurstof die wordt gewonnen uit de microalg Spirulina.

 

Brochure Fycocyanine toegepast als blauwe kleurstof voor textiel

 

In samenwerking met

Projectpartners

   

      

     

 

Project Partners light (PPL)

      

 

Cofinanciering

      

 

Financiële steun

  

Print

Aantal keer bekeken (18907)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x