X
GO

Actueel nieuws

Lanceer jouw business-idee in de aquacultuursector

Lanceer jouw business-idee in de aquacultuursector

In het kader van het Europees Interreg-project 'Aquavlan2 '

Auteur: PCG glasteam/vrijdag 7 september 2018/Categorieën: Innovaties, aquaponics_INNO, Projecten, Europa, Interreg V, Vlaanderen-Nederland, AQUA-VLAN2, Actueel, Niet-leden

Dankzij het vouchersysteem van het Interreg-project Aquavlan2 krijg je als aquacultuur-ondernemer een unieke kans. Je kan tot € 30.000 steun ontvangen om je idee tot een businessconcept uit te werken. Heb je zelf een idee? Dien dan jouw voucher in bij de aquaconsulent.

Heb je als ondernemer of investeerder nood aan kennis om succesvol te zijn in de groeiende aquacultuursector? Heb je een idee maar krijg je er geen vat op omdat je met vragen zit als:

 • Waar kan ik als startende ondernemer de nodige expertise vinden?
 • Wat zijn de investeringskansen in aquacultuur?
 • Hoe kunnen (glas) tuinbouw en viskweek elkaar versterken?

 

Dankzij het Aquavlan2-project krijg je de kans om je idee tot een businessconcept uit te werken. Via een uniek vouchersysteem kan je gratis expertise of diensten inhuren.
 

Bedrijfsspecifieke oplossingen

Elf bedrijven kregen via het vouchersysteem al een duwtje in de rug.

 • Zo kreeg Lambers-Seghers kreeg advies bij de samenstelling van forelvoer. We vonden een ideaal recept waarbij een forel nog goed (rendabel) groeit, maar minder vismeel en visolie consumeert.
   
 • AquaMarine ontwikkelde een nieuwe nutriëntenoplossing en een LED-verlichting voor de algenteelt. Beiden zijn getest in een piloot om algen (diatomeeën) te kweken.
   
 • Manatee wil regionale zeewiersoorten op een duurzame manier kweken en zo toegankelijk maken voor een breed publiek. In een onderzoek analyseerden we de invloed van lokale condities op de kweek van zeesla, blaaswier en suikerwier.

Naast deze drie voorbeelden, werden er nog zes andere vouchers goedgekeurd, een overzicht vind je hier.


Zelf een voucheraanvraag indienen
Heb je interesse om een voucheraanvraag in te dienen? Kijk dan eerst of je vraag zich binnen een van de vier onderzoeksthema's bevindt:

 1. Sluiten van kringlopen binnen de zoetwateraquacultuur
 2. Sluiten van kringlopen in de maricultuur
 3. Nieuwe voeders voor schelpdieren en vissen
 4. Preventie van grondsmaak

Als dit het geval is, neem dan contact op met onze aquaconsulent Stefan Teerlinck. Wacht niet te lang want de volgende keuringsronde is in oktober en het vouchercomité moet vooraf nog voldoende tijd voorzien om jouw vraag te analyseren.

 

Meer info?

PCG glasteam

 

In samenwerking met

Het Aquavlan 2-project is een project binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Print

Aantal keer bekeken (11025)/Commentaren (0)

Links

x
123movies