X
GO

Actueel nieuws

Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina

Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina

In het kader van het Interreg V-project Vlaanderen-Nederland 'De Blauwe Keten'

Auteur: Vandewoestijne Elise/dinsdag 29 mei 2018/Categorieën: Innovaties, Algen_INNO, Projecten, Europa, Interreg V, Vlaanderen-Nederland, BLAU, Thema, teelttechniek, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Media, Niet-leden

Kunnen we in de glastuinbouw op commerciële schaal micro-algen (Spirulina) kweken voor de productie van een natuurlijke blauwe kleurstof? Dit als vervanger van de artificiële variant Briljant Blauw (E133).

In Vlaanderen en Nederland is er reeds veel wetenschappelijke kennis over micro-algenteelt, maar tot op heden is die kennis nog te weinig vertaald naar de praktijk. Daarom heeft het PCG geïnvesteerd in 3 racewayponds en wordt samen met de KU Leuven en een spirulinateler bekeken worden welke stammen onder welke condities het best groeien, rekening houdend dat het rendabel moet zijn.

Naar stam toe zijn er 2 stammen geselecteerd die het heel goed doen qua groei. Het is wel zo dat de snelst groeiende heel moeilijk te oogsten is, maar dat wordt op korte termijn nog nader onderzocht. 

In dit stadium zijn we nog volop aan het bekijken hoe we het productie- en oogstproces kunnen optimaliseren en automatiseren. Opvolging aan de hand van sensoren speelt hierbij een belangrijke rol, naast sturing naar een gegarandeerde kwaliteit.

 

 

Verkorte film: Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina: korte versie met onderschrift

Verkorte film: Natuurlijke blauwe kleurstof uit Spirulina: korte versie zonder onderschrift

 

In samenwerking met

Projectpartners

   

      

    

 

Financiële steun

  

      

Print

Aantal keer bekeken (19781)/Commentaren (0)

Links

x
soap2day