X
GO

Actueel nieuws

Wie wordt honderdste gebruiker van webapplicatie residuarme teelt  en wint een groentekorf?

Wie wordt honderdste gebruiker van webapplicatie residuarme teelt en wint een groentekorf?

In het kader van het VLAIO LA-traject'Teeltspecifieke webapplicatie ter ondersteuning van residu-arm telen van groenten'

Auteur: Crappé Sara/vrijdag 20 april 2018/Categorieën: Prei, Gangbare glasteelt, Bladgewassen, kropsla, Vruchtgroenten, komkommer, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), RESID, Thema, gewasbescherming, Voorlichting, vaktijdschrif, Actueel, Niet-leden

Voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zorgt de overheid voor een wettelijk kader zodat alles perfect in orde is voor de voedselveiligheid. Toch stellen we vast dat sommige afzetmarkten bovenwettelijke eisen afdwingen, waardoor telers nood hebben aan informatie voor het telen van een meer residuarm product. Om hen daarbij te helpen, ontwikkelden Inagro, PCG, PSKW en UGent een webapplicatie voor sla, komkommer en prei. 1 Jaar na de lancering vieren we straks onze honderdste gebruiker. 

Hoe werkt de app?
De applicatie residuarmtelen is eenvoudig in gebruik. De teler moet enkel de plantdatum, het toegepaste gewasbeschermingsmiddel en/of de te bestrijden ziekte of plaag en de datum van toepassing ingeven. Op basis daarvan toont de webapplicatie vanaf wanneer de oogst voldoet aan een residuarm product voor die bepaalde actieve stof.

De applicatie voor residuarme teelt is beschikbaar voor alle sla-, komkommer- en preitelers via www.residuarmtelen.be
Wil je ook een hulpmiddel om residuarm te telen? Test onze app. Wie weet word jij onze 100ste gebruiker en val je in de prijzen.

Vraag je login en wachtwoord aan bij onderstaande contactpersonen: 
Isabel Vandevelde - isabel.vandevelde[at]proefstation.be 
Sara Crappésara[at]pcgroenteteelt.be
Sabien Pollet – sabien.pollet[at]inagro.be
Pieter Spanoghe - pieter.spanoghe[at]ugent.be

Wie reeds lid is van Inagro kan inloggen met de login en het wachtwoord van het Inagro-ledenprofiel. De webapplicatie residuarme teelt is ook bereikbaar via het platform “Mijn Bedrijf”.

In samenwerking met

 

         

Print

Aantal keer bekeken (4254)/Commentaren (0)

Links

x