X
GO

Actueel nieuws

120 dagen toelatingen VERIMARK - BENEVIA - CHALLENGE

120 dagen toelatingen VERIMARK - BENEVIA - CHALLENGE

Actualiteiten openluchtteelten april 2018

Auteur: PCG openluchtteam/donderdag 19 april 2018/Categorieën: Openluchtteelt, Bladgewassen, selder, Koolgewassen, koolgewassen algemeen, Prei, Uien, Thema, gewasbescherming, onkruiden, plagen, Voorlichting, gezien op het veld, vaktijdschrif, Actueel, Niet-leden

Sinds 1 april is VERIMARK 20 SC (cyantraniliprole) toegelaten voor het gebruik tegen koolvlieg in spruitkool, broccoli, bloemkool (witte en groene), sluitkool (kabuiskool, witte, rode, savooi- en spitskool) voor een termijn van 120 dagen. Net als de middelen op basis van spinosad, moet Verimark als een plantbakbehandeling toegepast worden (erkende dosis: 15 ml/1000 planten). Uit eigen onderzoek blijkt dat Tracer en Verimark een gelijkaardige, zeer goede preventieve bescherming geven tegen koolvlieg in bloemkool. In het kader van resistentiemanagement is het goed dat er een alternatief is voor spinosad.

Het middel BENEVIA is toegelaten voor gebruik tegen koolvlieg, uienvlieg en trips in bloemkool, broccoli, sluitkool, spruitkool, koolrabi, raap, koolraap, uien, bosuien en prei voor een termijn van 120 dagen vanaf 15/06/2018 tot en met 12/10/2018. Uit eigen onderzoek blijkt dat Benevia een goede werking heeft tegen trips in prei.

Het middel CHALLENGE is toegelaten voor gebruik tegen eenjarige tweezaadlobbige onkruiden en eenjarige grasachtige onkruiden in knolselder voor een termijn van 120 dagen vanaf 15/04/2018 tot en met 12/08/2018. Door het wegvallen van Linuron was er nood aan een bijkomend herbicide en Challenge is een goede aanvulling op de bestaande middelen. Momenteel is er weinig ervaring met combinaties van herbiciden met Challenge in knolselder. De efficiëntie tegen bepaalde onkruiden is in proefresultaten niet altijd eenduidig. Voor knolselder lijkt het veilig om niet te hoog te doseren en ervaring op te doen. Bij Challenge moet men oppassen voor drift.

Print

Aantal keer bekeken (7676)/Commentaren (0)

Links

x