X
GO

Actueel nieuws

Hoe denken consumenten over korte keten?

Hoe denken consumenten over korte keten?

Wat is jouw ervaring met korte keten? Laat het ons weten. Vul de consumentenenquête in!

Auteur: PCG smaakteam/dinsdag 13 december 2016/Categorieën: Smaak, Ketenontwikkeling_SM, Projecten, Leader, KKME, KKGW, Voorlichting, projectinfo, Actueel, Niet-leden

Korte keten is een manier van verkopen waarbij voeding weinig of geen tussenschakels passeert en dus via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht komt. Via de korte keten komt de consument zo rechtstreeks mogelijk in contact met de producent. Dit kan in de (hoeve)winkel zijn, tijdens de (boeren)markt, in de zelfpluktuin, aan de automaat of bij het afhalen van het wekelijks groentepakket.

Gekende en mindergekende groenten, lokaal bier, vers roomijs tot zelfs escargots en saffraan toe worden in Oost-Vlaanderen geproduceerd. Vaak door zeer gedreven producenten en op een duurzame manier.

Deze producenten én hun producten nog beter promoten en al dat lekkers breed beschikbaar maken is de ambitie van de LEADER projecten ‘Korte keten Waasland, een duurzame samenwerking’ waarin we hoeve- en streekproducenten in de grensregio Waasland willen ondersteunen door het oprichten van een samenwerkingsverband en ‘Korte Keten Meetjesland’ waarin we de korte keten productie en consumptie willen stimuleren.

 

Wat is jouw ervaring met korte keten? Laat het ons weten.

Vul de consumentenenquête in!
V
oor 31 januari 2017 en maak kans op een geschenkpakket met hoeve- en streekproducten.

Jouw antwoorden geven ons een beter zicht op het gebruik van en de nood aan korte keten in de regio. Door hier maximaal op in te spelen kunnen we de band tussen consument en producent versterken en streven naar een eerlijke vergoeding voor gezonde, lokale voeding, die duurzaam en ecologisch is.

 

Meer info?

PCG smaakteam

 

In samenwerking met

Partners: Natuurpunt en Partners Meetjesland, Voedselteams, het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen en Linx+.

   

Het leaderproject 'Korte keten Meetjesland' wordt ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid en de Europese Commissie.

    

Print

Aantal keer bekeken (16388)/Commentaren (0)

Tags: afzet

Links

x
soap2day