X
GO

Actueel nieuws

Triple C - klimaatadaptatie via integraal waterbeheer

Triple C - klimaatadaptatie via integraal waterbeheer

In het kader van het Interreg V 2 Seas-Mers-Zeeën project Triple C : Climate resilience - Catchment based - Community based

Auteur: Vandewoestijne Elise/donderdag 10 november 2016/Categorieën: Openluchtteelt, Water_OL, Projecten, Europa, Interreg V, 2Seas-Zeeen, TRIP, Actueel, Niet-leden

Triple C is een interregionaal project in samenwerking met Engeland en Nederland. De drie C’s uit Triple C staan voor de Engelse termen Climate resilience - weerbaar zijn tegen een veranderend klimaat, Catchment based – vergroten van wateropslag in bepaald stroomgebied en Community based - met input van de landbouwgemeenschap.

Door een veranderend klimaat zullen extreme weersomstandigheden zoals droogte en overvloedige regenval steeds vaker voorkomen. Als er grote hoeveelheden neerslag op korte tijd vallen, kan dit in erosiegevoelig gebied gepaard gaan met erosie van landbouwpercelen.

Om overstromingen in de toekomst te voorkomen, wordt in dit project gemikt op het vergroten van de veerkracht van de landbouwgebieden. In het Triple C project wordt door het PCG gewerkt rond het stroomgebied van de Maarkebeek in de regio Oudenaarde. Langs de ene kant zullen waterbeheersmaatregelen worden opgesteld op bedrijfsniveau en aan de andere kant zullen erosiemaatregelen worden uitgevoerd op perceelsniveau. Dit gebeurt telkens in overleg samen met lokale landbouwers.

De gegevens die verzameld worden in dit project zullen worden gebruikt om bestaande erosiemodellen te valideren en te optimaliseren. De steun voor dit project komt o.a. van het Interreg 2 Zeeën-Programma en de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Meer info?

Erosiemaatregelen
Waterbeheersmaatregelen Elise Vandewoestijne
Interreg V 2Seas - Triple C

 

In samenwerking met

            

 

Met de steun van

  

Print

Aantal keer bekeken (14202)/Commentaren (0)

Links

x
123movies