X
GO

Actueel nieuws

Vlaamse preitelers bezoeken Deense preibedrijven

Vlaamse preitelers bezoeken Deense preibedrijven

Werkgroep prei West-Vlaanderen bezocht de Deense Österkrog Gartneri, Anders & Steen Hansen, ASA lift en de supermarkt Bilka.

Auteur: DE REYCKE LUC/dinsdag 25 oktober 2016/Categorieën: Openluchtteelt, Prei_OL, Thema, teelttechniek, Afzet, Voorlichting, bedrijsbezoek, studiereis, Actueel, Niet-leden

Van 20 tot 22 oktober 2016 heeft een groep Vlaamse preitelers (Werkgroep prei West-Vlaanderen) een bezoek gebracht aan twee Deense preibedrijven (samen goed voor 60 % van de Deense prei).

Het eerste bedrijf was Österkrog Gartneri, www.osterkrog.dk, gelegen in centraal Denemarken, namelijk in Bjerringbro. Op dit bedrijf werd zowel gangbare als biologische prei geteeld maar ook broccoli, bloemkolen en erwten. Heel mooi bedrijf en een quasi perfect biologisch product = zonder trips- en roestschade. In de meeste jaren is er in Denemarken geen trips aanwezig die schade veroorzaakt aan prei.

Het tweede bedrijf was Anders & Steen Hansen in de buurt van Odense (richting Kopenhagen) waar zowel prei als bloemkool en spitskool geteeld wordt. Is grootste preikweker in Scandinavië. Heeft opslagcapaciteit voor 20 hectare prei.

Beide bedrijven telen heel mooie prei en verkopen rechtstreeks (met afspraken voordien) aan grootwarenhuizen.

Verder werd ASA lift bezocht waar men kwaliteitsvolle oogstmachines maakt vooral voor wortel, prei en uien.

Tevens werd supermarkt Bilka bezocht om een beeld te hebben van het aangevoerde product.

Print

Aantal keer bekeken (15410)/Commentaren (0)

Tags: afzet

Links

x
soap2day