X
GO

Actueel nieuws

Witte kool rasgevoeligheid Xanthomonas 2015

Witte kool rasgevoeligheid Xanthomonas 2015

Rasgevoeligheid witte kool voor Xanthomonas Campestris pv. campestris 2015

Auteur: Volckaert Anneleen/dinsdag 15 december 2015/Categorieën: Openluchtteelt, witte kool, Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), BEBA, Thema, gewasbescherming, ziekten, rassen, Voorlichting, proefverslag, projectinfo, Proefverslag, Niet-leden

Beheersing van plantenziekten veroorzaakt door bacteriën is niet gemakkelijk. Bacteriën hebben namelijk een grote genetische diversiteit en kunnen snel aangroeien. Er is geen bacteriedodende behandeling dus het vinden van rassen met natuurlijke resistentie is van groot belang.

Deze proef werd aangelegd op een proefveld in Kruishoutem, België, als een gerandomiseerde blokkenproef. Er werden 6 verschillende rassen gepland in 3 herhalingen. Het doel is om rassen met een betere natuurlijke bescherming tegen Xanthomonas campestris pv campestris / XANTCA te vinden.

Resultaten

Tabel: Rasgevoeligheid witte kool voor Xanthomonas Campestris pv. campestris 2015

Rasgevoeligheid witte kool voor Xanthomonas Campestris pv. campestris 2015

Bespreking
Er was een goede aantasting door de bacterie Xcc maar er werden geen significante verschillen vastgesteld tussen de rassen.

Volledig rapport Rasgevoeligheid witte kool voor Xanthomonas Campestris pv. campestris 2015

Samenwerking
Deze proef ligt aan in het kader van het IWT project 'Beheersing van bacteriële pathogenen bij de opkweek van kolen en prei'.

     

publicatiejaar2015
afdelingOpen lucht
Teelt of thema
  • Witte kool
Print

Aantal keer bekeken (6940)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x