X
GO

Actueel nieuws

Plantbakbehandeling Tracer efficiënt tegen koolvlieg

Plantbakbehandeling Tracer efficiënt tegen koolvlieg

Een goede toepassingstechniek is belangrijk om goede resultaten te boeken.

Auteur: PCG openluchtteam/woensdag 13 juli 2016/Categorieën: Openluchtteelt, Koolgewassen_OL, bloemkool_OL, Thema, gewasbescherming, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Bloemkoolplanten worden best preventief beschermd tegen koolvlieg. De efficiëntie van een plantbakbehandeling met Tracer werd dit jaar nog maar eens bevestigd in een proef die geplant werd op 11/05/2016. Zoals te zien is op de foto, vielen zo goed als alle planten weg in het onbehandeld object. Planten die een plantbakbehandeling kregen, ondervinden tot nu toe geen schade van de koolvlieg. Een goede toepassingstechniek is belangrijk om goede resultaten te boeken, enkele tips:

 

 

  • Een behandeling wordt idealiter kort na het afleveren gezet, aangezien een koolvliegaantasting ook in de plantbak kan gebeuren;

  • Voer de behandeling niet uit in felle zon, spinosad wordt immers afgebroken door UV-straling;

  • De actieve stof is enkel opwaarts systemisch en moet daarom optimaal afgeregend worden. Opname via het blad kan de wortel niet beschermen!

    Voor de toepassing moeten de planten en de persblokken of trays vochtig zijn maar niet te nat om uitspoeling te vermijden. Gebruik hiervoor 200 ml water per m².

    Zorg bij de toepassing voor een uniforme verdeling van het product over de plantbakken, gebruik hiervoor 500 ml water per m² en regen na de toepassing snel af met 1000 ml water per m².
Print

Aantal keer bekeken (11379)/Commentaren (0)

Links

x