X
GO

Actueel nieuws

Plaagbeheersing in groenten (open lucht en beschutte teelt) en akkerbouw

Plaagbeheersing in groenten (open lucht en beschutte teelt) en akkerbouw

Workshop plant CCBT viert vijfjarig bestaan - 04.12.2015

Auteur: PCG bio beschutte teelt PCG bio beschutte teelt/zaterdag 5 december 2015/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Projecten, CCBT, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, MOVR, Thema, gewasbescherming, plagen, Voorlichting, studiedag, Actueel, Presentaties, Niet-leden

Het CCBT vierde dit jaar het vijfjarig bestaan en nodigde daarom op 4 december de ruime sector uit voor een studiedag in Oostkamp. Als de koepel van het praktijkonderzoek voor de bioteelt vormt CCBT de brug tussen het onderzoek en de praktijk.. De deelnemers konden er zelf aan de slag in verschillende workshops.

Het grootste aantal aanwezigen nam deel aan de worskhop ‘Plaagbeheersing in groenten en akkerbouw’. In verschillende groepjes werd er gebrainstormd over de prioritaire onderzoekstopics voor de toekomst. De groepsverdeling gebeurde aan de hand van een rangschikking van de deelnemers naargelang hun voorkeur voor controle-gebaseerde plaagbeheersing of voor meer zelfregulerende systemen. De groep met personen die voorkeur gaven aan telen onder gecontroleerde omstandigheden ging in eerste instantie voor meer erkenningen van bestrijdingsmiddelen. Door de uitwisseling met de andere groepjes, kwam ook de opbouw van een veerkrachtig systeem als belangrijk werkpunt naar voor. Monitoring en een goede basiskennis zijn voor beide insteken belangrijk.

Volledige Presentatie workshop 'Plaagbeheersing in groenten (open lucht en beschutte teelt) en akkerbouw'

 

Meer info?

PCG bio beschutte teelten

 

In samenwerking met

    

 

Met de steun van

Print

Aantal keer bekeken (18643)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x
soap2day