X
GO

Actueel nieuws

Voorkom een grotere tweede generatie slakken

Voorkom een grotere tweede generatie slakken

Openlucht actualiteiten april 2016

Auteur: PCG openluchtteam/woensdag 13 april 2016/Categorieën: Openluchtteelt, Bladgewassen_OL, kropsla_OL, Koolgewassen_OL, koolgewassen_algemeen_OL, Andere_gewassen_OL, groenbedekkers_OL, Thema, gewasbescherming, plagen, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

De voorbije winter is er veel neerslag gevallen en waren de temperaturen behoorlijk hoog. Ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een slakkenpopulatie. Om de populatie niet te laten uitbreiden kan men best nu al een slakkenbestrijding toepassen.

 

Het meeste slakken vindt men op zware gronden, na niet ingewerkte resten van koolgewassen of maïs, na groenbedekkers of op percelen waar regelmatig granen geteeld worden.

Om een efficiënte bestrijding uit te voeren, mag de bodem na de bestrijding gedurende tien dagen niet bewerkt worden

Op percelen met een grote druk is het best om op het volledige perceel slakkenkorrels te strooien. Op percelen met een lagere druk zoals lichte gronden, kan men enkel de perceelsranden behandelen. In gewassen die de korrels opvangen zoals sluitkool en sla is het moeilijk een slakkenbestrijding toe te passen. Op percelen waar deze teelten komen, kan men de bestrijding beter toepassen vooraleer er geplant wordt.

Door de aanwezige slakken nu al te bestrijden, voorkom je in september – december een grotere tweede generatie. Er zijn verschillende slakkenkorrels beschikbaar. Kies best voor een korrel met voldoende lokeffect zoals bijvoorbeeld Metarex.
Print

Aantal keer bekeken (12587)/Commentaren (0)

Links

x