X
GO

Actueel nieuws

Wat is puntvervuiling?... Oplossingen!

Wat is puntvervuiling?... Oplossingen!

Presentaties van de workshop: bouw je eigen biofilter! - 18.02.2016

Auteur: Vandewoestijne Elise/vrijdag 19 februari 2016/Categorieën: Projecten, Vlaamse Overheid, BIRE, Thema, gewasbescherming, onkruiden, plagen, ziekten, Voorlichting, projectinfo, studiedag, Actueel, Presentaties, Niet-leden

Er zitten te veel gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater. Uit een enquête bij Vlaamse land- en tuinbouwers blijkt dat puntvervuiling en restwater aan de basis liggen. Onder de noemer restwater vallen (al dan niet verdunde) spuitresten, maar ook het gecontamineerd water afkomstig van in- en uitwendige reinigen van het spuittoestel.

Emissie... ook niet op het erf!

Om te voorkomen dat restwater in het oppervlaktewater terecht komt, kan het opgevangen en verwerkt worden door een biofilter (in geval van kleine hoeveelheden) of in een fytobak (voor grotere hoeveelheden).

De capaciteit van een biofilter (500 - 4000 L/jaar) laat toe dat de meeste landbouwers hiermee hun jaarlijks geproduceerd hoeveelheid restwater zelf kunnen verwerken. Een biofilter is gemakkelijk zelf te maken en helemaal niet duur.

De stap om hieraan te beginnen is voor sommigen nog te groot. Welke materialen heb je nodig? En waarop moet je letten? Tijdens een praktische workshop 'Biofilter bouwen' helpen we je graag op weg. 

Presentaties van de workshop: bouw je eigen biofilter! - 18.02.2016

Meer info?
Elise Vandewoestijne

Print

Aantal keer bekeken (13969)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x