X
GO

Actueel nieuws

Brochure Bacterieziekten in kool en prei

Brochure Bacterieziekten in kool en prei

In het kader van het IWT project 'Beheersing van bacteriële pathogenen bij de opkweek van kolen en prei'.

Auteur: PCG openluchtteam/donderdag 7 januari 2016/Categorieën: Projecten, Vlaamse Overheid, VLAIO (ex IWT), BEBA, Thema, gewasbescherming, ziekten, Voorlichting, brochure, projectinfo, Actueel, Brochure, Niet-leden

Vlaamse kool- en preitelers worden de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met bacterieziekten. Terwijl de meeste schimmelziekten bestreden kunnen worden met gewasbeschermingsmiddelen, is dit niet het geval voor bacteriën.

Bijkomend probleem is dat een besmetting pas tot uiting komt onder gunstige omstandigheden en er op dat moment nog maar weinig gedaan kan worden om de aantasting te stoppen. Dit alles maakt bacterieziekte een erg moeilijk te controleren ziekte.

 

 

In deze informatiegids worden de belangrijkste bacterieziekten in koolgewassen en prei beschreven en vindt u informatie over:

  • Het tijdstip van voorkomen
  • De symptomen
  • De gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling
  • De waardplanten.

Deze gids is ook voorzien van verschillende foto’s die moeten helpen bij de herkenning en identificatie van bacterieziekten in kool en prei.

Tot slot wordt er ook een antwoord gegeven op de veel voorkomende vragen zoals 'Hoe voorkomen?' en 'Wat te doen na infectie?'

Brochure: Bacterieziekten in koolgewassen en prei

Samenwerking
Deze brochure kwam tot stand dankzij het IWT project 100881 'Beheersing van bacteriële pathogenen bij de opkweek van kolen en prei' (2011-2015).

      

Print

Aantal keer bekeken (16477)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x