X
GO

Actueel nieuws

Bloemkool industrie tweede vrucht

Bloemkool industrie tweede vrucht

Actualiteiten november 2015

Auteur: PCG openluchtteam/donderdag 19 november 2015/Categorieën: Openluchtteelt, Koolgewassen_OL, bloemkool_OL, Thema, gewasbescherming, plagen, ziekten, rassen, Voorlichting, gezien op het veld, Actueel, Niet-leden

Resultaten rassenproef bloemkool

Op dit ogenblik is een groot deel van de rassenproef bloemkool industrie tweede vrucht geoogst.

 

 

David, Gohan en zeker Clarina vielen op met een gezond gewas, leverden een goede koolkwaliteit en haalden goede stukgewichten.

Ook Fortaleza en Sv 5818 deden het goed.

Freebell leverde een uitstekende rooskwaliteit maar moest tijdig geoogst worden. Dit ras bleek iets gevoeliger voor slijtage.

Ook Giewont bleek iets gevoeliger  voor snel slijten en makkelijk bladverlies bij de oogst.

Bij het nieuwe nummer CF AF 1122 was de kwaliteit van de eerste kolen net wat minder maar het overgrote deel leverde een uitstekende rooskwaliteit af met goede stukgewichten.

Raoul is gekend en doet het nog steeds goed met goede stukgewichten en een goede kwaliteit maar de oogstspreiding is iets ruimer.

Spruiten
Door het warme najaar zijn er momenteel veel spruiten overrijp aan het worden. Stel de oogst niet uit. Bij spruiten die pas na half december zullen gerooid worden, moet de gewasbescherming alert opgevolgd worden. In Vlaanderen vormt Botrytis het grootste probleem. Richting Frankrijk is er veel last met slakken en echte meeldauw. Behandel tijdig tegen slakken.

Print

Aantal keer bekeken (6878)/Commentaren (0)

Links

x