X
GO

Actueel nieuws

Rode blokpaprika rassen 2014

Rode blokpaprika rassen 2014

Rode blokpaprika rassenproef biologische teelt 2014

Auteur: PCG bio beschutte teelt PCG bio beschutte teelt/maandag 15 december 2014/Categorieën: Bio_beschutte_teelt, Vruchtgroenten_BIO, paprika_BIO, Thema, rassen, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

Rassen rode blokpaprika’s zijn er zeker genoeg, maar welke hiervan het meest geschikt zijn voor de biologische teelt is nog niet helemaal duidelijk.

Voor de selectie van de rassen werd rekening gehouden met de wensen van de telers, het al dan niet beschikbaar zijn van biozaad en het voorstel van de zaadhuizen.

De proef werd geplant op 5 februari 2014 met een plandichtheid van 3,38 planten per m². Alle rassenopgenomen in proef werden geënt op Scarface (Vitalis).

Er werd een 2-stengelsysteem aangehouden en de oogst startte aan op 21 april. Er werd geopteerd om direct rood te oogsten. De proef werd door een erge bladluisaantasting reeds stopgezet op 16 september.

Wegens het vroeger stopzetten van de teelt door een ernstige aantasting van bladluizen en brandnetelwants, kan het laatste aandeel productie enkel geschat worden, en niet precies gewogen.

Alle rassen opgenomen in de proef voldoen.

E20B.4541 (Enza), en eventueel ook Sapporo (Rijk Zwaan) behalen mooie resultaten in de proef door toch iets beter te scoren op opbrengst, terwijl Maranello (Enza) dan weer een beetje achter blijft.

PR6650 (Uniseeds) komt in deze proef opmerkelijk later in productie.

Rode blokpaprika rassen biologische teelt 2014

publicatiejaar2014
afdelingBiologisch glas
Teelt of thema
  • Paprika
Print

Aantal keer bekeken (7337)/Commentaren (0)

Tags: rassen

Documenten

Links

x