X
GO

Actueel nieuws

Tomaat aquaponics consumentenonderzoek 2014

Tomaat aquaponics consumentenonderzoek 2014

Smaakonderzoek tomaat uit aquaponics 2014

Auteur: Van Steenkiste Jana/maandag 15 december 2014/Categorieën: Gangbare glasteelt, Vruchtgroenten, tomaat, Innovaties, aquaponics, Thema, bemesting, Water, Voorlichting, proefverslag, Proefverslag, Niet-leden

In het smaakonderzoek tomaat werd nagegaan wat de invloed van het gebruik van meststoffen uit viswater is op de acceptatie van tomaten door consumenten op het gebied van smakelijkheid, smaak en textuur.

Er is geen significant verschil in smaak tussen de tomaten geteeld op substraat met standaardvoedingsoplossing of in viswater aangereikt met chemische meststoffen.

Beide geproefde objecten tomaten zijn heel lekker volgens de consumenten. Men vindt de tomaten, beiden van het ras Admiro, iets te weinig zoet, maar ideaal van zuurheid en stevigheid. De tomaten smaken net iets te weinig zout.

Ook wanneer de consumenten verplicht zijn te kiezen welke tomaten ze de lekkerste vinden, is er geen significant verschil tussen het aantal mensen dat voor de tomaten geteeld zonder viswater kiezen in vergelijking met het aantal mensen dat voor de tomaten geteeld met viswater kiezen.

Consumentenonderzoek tomaat 2014

publicatiejaar2014
afdelingInnovaties
Teelt of thema
  • Aquaponics
  • Tomaat
  • Vis
Print

Aantal keer bekeken (10007)/Commentaren (0)

Documenten

Links

x