GO

Overzicht onderzoek ketenontwikkeling

Eerste oogst van Vlaamse bio-kurkuma en bio-gember donderdag 19 november 2020

Eerste oogst van Vlaamse bio-kurkuma en bio-gember

Gember (Zingiber officinalis) en kurkuma (Curcuma longa) zijn twee kruiden die behoren tot eenzelfde familie, genaamd Zingiberaceae.

De proef bestond uit vier objecten die verschilden van elkaar op vlak van plantdichtheid (10 planten/m2 vs. 12.5 planten/m2) en of er al dan niet mulching was toegepast. Mulching of het bedekken van de bodem met een laag compost, leidde tot een  groter gewasvolume bij de behandelde planten. Hiernaast konden we ook bij de plots met compost een reductie in onkruid- en mosgroei vaststellen ten opzichte van de plots zonder compost.

donderdag 19 november 2020/Auteur: PCG bio beschutte teelt/Aantal keer bekeken (14543)/Commentaren (0)/

REFRAME - Towards a Regional Food Frame

Project met de steun van Interreg V Overseas: North Sea Region - Looptijd 03/01/2016-30/04/2019

dinsdag 30 april 2019/Auteur: Buysens Saskia/Aantal keer bekeken (783)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018 maandag 15 april 2019

Ketenontwikkeling consumentenonderzoek Waasland 2018

Consumentenonderzoek korte keten Waasland 2018

Om zicht te krijgen op het koopgedrag van de Wase consument en te weten of deze al dan niet vertrouwd is met korte keten initiatieven werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. We peilden daarin naar de interesse, het gebruik en de noden van korte keten consumptie bij de Wase consumenten. 240 personen namen deel aan deze enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (16865)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018 maandag 15 april 2019

Ketenontwikkeling B2B ondernemersonderzoek 2018

B2B onderzoek korte keten Waasland 2018

Het Waasland heeft een rijk aanbod aan hoeve- en streekproducten. Elf producenten hiervan zijn verenigd in de coöperatie “Smaak van Waas”. Met als doel geïnteresseerde ondernemers (horeca, B&B’s en lokale handelaars) in de regio Waasland te identificeren die in een latere fase kunnen samenwerken met het pas opgerichte samenwerkingsverband ‘Smaak van Waas’ werd in het kader van het Leaderproject ‘Korte Keten Waasland, een duurzame samenwerking’ een vragenlijst opgesteld en afgenomen. In dit gericht ondernemersonderzoek (B2B) verzamelden we informatie over geïnteresseerde ondernemers en hun relatie met hoeve- en streekproducten uit het Waasland. In totaal namen 27 personen deel aan de enquête.

maandag 15 april 2019/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (16750)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens dinsdag 18 december 2018

Zelfoogstboerderij inspireert grootkeukens

Het Belgische REFRAME-team onderzoekt mogelijke samenwerkingsverbanden tussen regionale producenten om te kunnen leveren aan grootkeukens.

Op 24 oktober vond de inspiratienamiddag ‘Kies jij voor gezonde en duurzame voeding in je grootkeuken?’ plaats. Dit provinciaal netwerkmoment voor grootkeukenkoks, schooldirecties, aankoopverantwoordelijken en leerkrachten werd georganiseerd door Lekker. Lokaal. Natuurlijk! in samenwerking met good food@school. De unieke samenwerking tussen zelfoogstboerderij CSA Polderveld en AZ Zeno stond centraal. Vanuit beide ooghoeken werd de samenwerking toegelicht en werden de drempels en mogelijkheden om lokale groenten te integreren in ziekenhuismaaltijden besproken.

dinsdag 18 december 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (28037)/Commentaren (0)/
Tags: afzet

Korte keten Meetjesland

Project met de steun van LEADER: Plattelandsgebied Meetjesland, Leie en Schelde - Looptijd 01/01/2016-30/06/2018

Voor het LEADER project ‘Korte keten Meetjesland’ zal PCG samenwerken met Natuurpunt en partners Meetjesland (coördinator), Voedselteams en Linx+ om de korte keten productie en consumptie te stimuleren, de ideeën aan de basis ervan te verspreiden en ondertussen een samenwerkingsverband uit te bouwen om de toekomst van de korte keten in het Meetjesland beter vorm te kunnen geven. Hierbij spelen we maximaal in op de vraag om de band tussen consument en producent te versterken en om een eerlijke vergoeding te realiseren voor gezonde, lokale voeding.

zaterdag 30 juni 2018/Auteur: Buysens Saskia/Aantal keer bekeken (886)/Commentaren (0)/
Tags: afzet

Korte keten Waasland, een duurzame samenwerking

Project met de steun van LEADER: Plattelandsgebied Meetjesland, Leie en Schelde - Vlaamse Ardennen - Grensregio Waasland - Looptijd 01/01/2016 - 30/06/2018

Het project wil hoeve- en streekproducenten in de grensregio Waasland ondersteunen door het organiseren van samenwerking, welke verankerd wordt in een op te richten samenwerkingsverband. Er zal op basis van een consumentenonderzoek (B2B & B2C) onderzocht worden of en welke logistieke oplossing kan bijdragen aan een gemeenschappelijke vermarkting en communicatie.

zaterdag 30 juni 2018/Auteur: Buysens Saskia/Aantal keer bekeken (881)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Enquête: Een potentieel voor een Korte markt? maandag 4 juni 2018

Enquête: Een potentieel voor een Korte markt?

Een fysieke supermarkt waar korte keten centraal staat

Van 26/05 tot 03/06 is het week van de korte keten. In verschillende steden bestaan reeds initiatieven korte keten maar deze zijn meestal gelinkt met internet. Stephanie Beckers zou graag te weten willen komen of er ook een potentieel kan zijn voor een fysieke supermarkt korte keten. Doe de enquête!

maandag 4 juni 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (17163)/Commentaren (0)/
Consumentenonderzoek korte keten Waasland maandag 5 maart 2018

Consumentenonderzoek korte keten Waasland

Resultaten enquête koopgedrag van de Wase consument

De kwaliteit van het product, het aanbod, de smaak en de versheid primeren bij de aankoop van korte keten producten. Slechts in tweede instantie wordt een keuze gemaakt omwille van economische of ecologische drijfveren.

maandag 5 maart 2018/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (19081)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt? woensdag 1 maart 2017

Grootkeukens, een potentieel nieuwe afzetmarkt?

Enquête levering aan grootkeukens, een versterking van de lokale economie?

Loont het om voedingsproducten rechtstreeks aan grootkeukens te leveren? Met andere woorden, zijn grootkeukens een potentieel nieuwe afzetmarkt voor jullie en een versterking van de lokale economie? Deze vragen onderzoeken we met het project REFRAME. U kan ons helpen met het invullen van de vragenlijst die maar slechts 5 minuten van uw tijd in beslag neemt.

woensdag 1 maart 2017/Auteur: PCG smaakteam/Aantal keer bekeken (21474)/Commentaren (0)/
Tags: afzet
RSS
12
123movies