GO

Nieuws

TUM 'Bemesting bloemkool tweede vrucht'

TUM 'Bemesting bloemkool tweede vrucht'

Auteur: Lauwers Lore/dinsdag 14 november 2023/Categorieën: Openluchtteelt, Koolgewassen_OL, bloemkool_OL, Projecten, VLM mestbank, B3W, Actueel, Nieuwsbrief, Niet-leden, Agenda

Datum evenement: 27-11-2023 14:00 - 16:00 Exporteer evenement

Op maandag 27 november 2023 om 14u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over de bemesting van bloemkool tweede vrucht.

Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment zijn we te gast bij Bert Mouton. Bij Bert ligt dit jaar een overtuigingsveld aan van B3W. Hij wou graag alternatieven uittesten voor zijn breedwerpige bemestingstechniek. De kunstmest bij start is breedwerpig versus in bandbemesting toegediend. Ook wou hij graag weten of hij de basisbemesting kon verlagen door de gescheurde weide van 3 jaar geleden. Zo is de dierlijke mest verlaagd alsook de kunstmestgift bij start eens weggelaten. Tijdens het uitwisselingsmoment deelt Bert zijn ervaringen met de technieken en brengen we de resultaten van de bodem, opbrengst en kwaliteit van de bloemkolen. Ook de bemestingsproeven bloemkool van het PCG worden er toegelicht.

 

Programma

Je komt de antwoorden te weten op volgende vragen:

  • Hoeveel stikstof kan het gescheurde grasland nog leveren?
  • Zorgt bandbemesting in bloemkool voor een lager nitraatresidu?
  • Kan je eenzelfde opbrengst en kwaliteit van bloemkolen bekomen met minder te bemesten?
  • Wat kan bladvoeding betekenen voor bloemkool?

We ontvangen jullie graag met een lekkere tas warme soep!
In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

 

Wanneer?

Maandag 27 november 2023 om 14u00

 

Waar?

Kanegemstraat 3
9800 Deinze

 

Inschrijven?

Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

  • Surf naar de evenementenpagina van dit thematisch uitwisselingsmoment op de site van B3W.
  • Klik op de gele inschrijvingsknop.
  • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan, vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschrijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

 

Meer info?

Heb je nog specifieke vragen over dit evenement, neem gerust contact op met:
Lore Lauwers - lore.lauwers@b3w.vlaanderen.be - 09/381.86.83

Meer weten of na een activiteit nog eens rustig alle informatie bekijken?

 

Samenwerking

Dertien Vlaamse praktijk- en onderzoekscentra zetten hun schouders onder de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W). Samen beheren we het kennisnetwerk en vertalen we die kennis naar direct toepasbare richtlijnen en handvaten voor land- en tuinbouwers in functie van een oordeelkundige bemesting en een geïntegreerd bodembeheer. We vinden het daarin belangrijk om ook de land- en tuinbouwers te betrekken en hun ervaring en kennis op te nemen, alsook om hun creativiteit te stimuleren.

Print

Aantal keer bekeken (209)/Commentaren (0)