GO

Nieuws

Nieuwe onderzoeker openluchtgroenten

Nieuwe onderzoeker openluchtgroenten

Auteur: Tack Annelien/maandag 30 oktober 2023/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem_en_bemesting_OL, Actueel, Nieuwsbrief, Niet-leden

Lien De Schrijver startte eind oktober bij het PCG als onderzoeker openluchtgroenten met focus op bodem.

Lien studeerde af in 2012 als bio-ingenieur landbouwkunde, optie gewasbescherming, aan Universiteit Gent. Haar thesis handelde over het inzetten van roofmijten in de biologische bestrijding van spintmijt bij variabele temperatuurregimes in serres. Hiervoor voerde ze proeven uit in het PCS (Proefcentrum voor Sierteelt).

Na haar studies ging ze aan de slag als onderzoeker bij Syngenta, producent van zaden en gewasbeschermingsmiddelen. In het labo werkte ze mee aan de ontwikkeling van selectieve en biologische insecticiden op basis van RNA, tegen zowel plantbeschadigers als voorraadplagen. Nu wil ze graag de stap zetten naar praktijkonderzoek voor de agrarische sector.

In haar vrije tijd spendeert ze menig uur als vrijwilliger bij de hulpdienst van het Rode Kruis. Hiernaast gaat ze wekelijks naar de spinning, vind je haar in de moestuin en doet ze wandelingen die kunnen oplopen tot 25 km.

 

Meer info?

Lien De Schrijver

Print

Aantal keer bekeken (417)/Commentaren (0)