GO

Nieuws

De nitraatresiducampagne nadert!

De nitraatresiducampagne nadert!

Auteur: Van Steenkiste Jana/maandag 18 september 2023/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem_en_bemesting_OL, Actueel, Nieuwsbrief, Niet-leden

Vanaf 1 oktober tot en met 15 november 2023 wordt op verschillende percelen in Vlaanderen het nitraatresidu bepaald. Als de Mestbank op uw bedrijf percelen heeft aangeduid voor een nitraatresidubepaling in 2023, vind je die terug op het Mestbankloket, in de rubriek: staalnames > bodem > nitraatresidu > geselecteerde percelen.

In het overzicht van de geselecteerde percelen, kan je zien of het gaat over "verplichte stalen in eigen opdracht en op eigen kosten" of "controlestalen in opdracht van de Mestbank". Bij verplichte stalen in eigen opdracht en op eigen kosten, moet je er zelf voor zorgen dat het nitraatresidu bepaald wordt en moet je dus zelf de staalname aanvragen bij een laboratorium. Bij controlestalen in opdracht van de Mestbank, wordt het nitraatresidu bepaald op kosten van de Mestbank. De Mestbank duidt dan een laboratorium aan.

Een nitraatresidu-staalname bij een laboratorium aanvragen met een papieren formulier, behoort tot het verleden. De aanvraag verloopt volledig digitaal via de toepassing SNapp op het Mestbankloket. Kies op het Mestbankloket voor de rubriek SNapp > Start SNapp. Je kan tijdens je aanvraag het laboratorium van PCG selecteren. Ook kan je tijdens je aanvraag een voorkeursperiode voor staalname meegeven.

Dien je aanvraag voor staalname zo snel mogelijk in en bij voorkeur voor 1 oktober, anders loop je het risico dat het laboratorium de staalname niet meer kan inplannen en je aanvraag weigert.

 

Meer info?

Jana Van Steenkiste

Print

Aantal keer bekeken (137)/Commentaren (0)

123movies