GO

Nieuws

Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat

Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat

Auteur: Tack Annelien/dinsdag 2 mei 2023/Categorieën: Openluchtteelt, Andere_gewassen_OL, bataat_OL, Innovaties, bataat_INNO, Projecten, Vlaamse Overheid, Dept. L en V, MEBAT, Actueel, Nieuwsbrief, Presentaties, Niet-leden

Gezien het toenemende succes van de teelt van bataat in Vlaanderen, kreeg PCG de voorbije jaren veel vragen omtrent beschikbare mechanisatie in de teelt. Voor vele bedrijven vormt de afwezigheid van aangepaste mechanisatie voor elk onderdeel van de teeltwerkzaamheden de grootste struikelblok om over te gaan naar opschaling van de teelt.

Om tegemoet te komen aan deze vraag bracht PCG in het kader van de operationele groep ‘Mebat: Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat’ verschillende bedrijven met expertise in de teelt van bataat samen om kennis uit te wisselen rond plantmechanisatie, oogstmechanisatie en mechanische onkruidbestrijding en samen de voornaamste knelpunten te definiëren. Via een uitgebreide inventarisatie van de beschikbare mechanisatie werden de sterktes en zwaktes van de verschillende mogelijkheden gebundeld om te verspreiden naar de sector.

 

Raadpleeg de inventarisatie hier: 

Presentatie 'MEBAT: Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat'

En bekijk het beeldmateriaal van de machines in onderstaand filmpje:

Film mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat

 

Meer info?

Annelien Tack

 

Samenwerking

Operationele groep 'Mebat: Mechanisatie voor opschaling van de teelt van bataat'.

   

Print

Aantal keer bekeken (1885)/Commentaren (0)

Documenten

Links