Om kwaliteitsvolle, Vlaamse bataat in de winkelrekken te krijgen, is een goede wondheling en bewaring cruciaal. Kort en krachtig wondhelen bij hoge temperatuur en hoge relatieve vochtigheid beperkt de gewichtsverliezen tot een minimum en waarborgt de kwaliteit. Tijdens de lange bewaring zijn lage temperaturen (< 13°C) en temperatuurschommelingen nefast.
Omdat er maar weinig gekend was over de bewaring van Vlaamse bataat, hebben we binnen het vierjarige LA-traject ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ gezocht naar de ideale bewaaromstandigheden met focus op temperatuur en relatieve vochtigheid. De belangrijkste aandachtspunten en resultaten uit het onderzoek werden gebundeld in een praktische brochure:
Lees de volledige Brochure ‘Bewaring bataat’: Goede bewaring cruciaal voor kwaliteit Vlaamse bataat
Met de steun van
Dit onderzoek gebeurde in het kader van het VLAIO LA-traject “Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen” met de steun van het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen.
