GO

Nieuws

Nieuwsbrief B3W schrijf je meteen in!

Nieuwsbrief B3W schrijf je meteen in!

Nieuwsbrief B3W (Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit) 4 keer per jaar

Auteur: Lauwers Lore/maandag 8 augustus 2022/Categorieën: Openluchtteelt, Bodem_en_bemesting_OL, Projecten, Vlaamse Overheid, VLM mestbank, B3W, Actueel, Niet-leden

Begin 2021 ging de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit of B3W van start als nieuwe begeleidings- en voorlichtingsdienst voor de Vlaamse land- en tuinbouwsector. B3W werd opgericht in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Vanuit diepgaande kennis en praktijkervaring begeleidt B3W land- en tuinbouwbedrijven bij hun evolutie richting duurzaam nutriëntenbeheer en bodemzorg. Het doel is om zowel de nutriëntenverliezen naar water, bodem en lucht te verminderen, alsook de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

B3W is een samenwerking tussen 13 Vlaamse onderzoek- en praktijkcentra voor landbouw, met verschillende locaties en expertises. B3W ondersteunt land- en tuinbouwers met innovatieve technieken, gestoeld op onderzoek en de dagelijkse praktijk. Er wordt rekening gehouden met duurzaam en geïntegreerd nutriëntenbeheer, bodemzorg, bodemkwaliteit en klimaat, maar ook met de praktische toepasbaarheid op de landbouwbedrijven. Het uitwisselen van kennis tussen alle betrokken partijen is essentieel.

Zoals je misschien al wel weet is PCG een van de projectpartners binnen B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit. B3W gaat steeds op zoek naar goede praktijken en technieken in het kader van bodembeheer en bemesting, en brengt deze tot bij jou, de landbouwer. Zo kan je niet alleen een uitgebreid overzicht van informatie rond deze technieken vinden op het kennispunt op onze website, maar vanaf nu ook een beknopte samenvatting in de vorm van onze nieuwsbrief die vier keer per jaar zal verschijnen. Mis hem niet! 

Bekijk de eerste editie al eens, of schrijf je meteen in via www.b3w.vlaanderen.be!

 

Meer info?

Lore Lauwers
Luc De Reycke

 

Print

Aantal keer bekeken (7552)/Commentaren (0)

Links